25. helmikuuta 2017

Valintoja...

Valintoja, valintoja ja taas valintoja. Joka päivä eteen tulee tilanteita, joissa on pakko tehdä päätöksiä. Tuntuu toki helpolta, valitset vain itsellesi mieluisan, mutta.. Kun luulet että valinta on jo tehty, alat pohtia kuitenkin, "mitä jos sittenkin". Menemmekö siis tutulla ja turvallisella vai valitsemmeko jotain mitä ei ehkä alunperin ollut tullut ajatelleeksi. Viime viikolla teimme takkapäätöksen ja valitsimme kaikista vaihtoehdoista sen, mikä tuntui itsestä laadukkaimmalta, mutta joka samalla palveli kaikkia tarpeitamme. Valintaan ei vaikuttanut hinta, vaan kompastuskiveksi näytti muodostuvan leivinuuni ja ulkonäkö. Emme olleet etukäteen varautuneet siihen, että suurimmassa osassa tarjotuista moderneista takkavaihtoehdoista olisimme joutuneet tyytymään haudutusuuniin. Tulikiven takassa suureksi bonukseksi oli leivinuuni, johon tuli pääsee polttamaan mahdollisesti valuvan rasvan ja muut epäpuhtaudet. Tämän takia valinta osoittatui suhteellisen helpoksi ja omaan kotiimme valitsimmekin Tulikiven Jalantin vaakalaattapinnalla. Takan väriä pohdimme pitkään, mutta lopulta päädyimme turvalliseen kiiltävään valkoiseen. Kiitos Tulikivelle hyvästä palvelusta!



Seuraavaksi aloimme pohtia lattiavalintaamme. Haaveenamme olemme pitäneet aitoa puulattiaa ja tästä syystä emme ole tutustuneet lainkaan laminaattivaihtoehtoihin. Aikaisempien asuntomessujen innoittamana otimme yhteyttä Timberwise-nimiseen yritykseen, koska halusimme tehdä lähempää tuttavuutta heidän perkettivalikoimaansa. Yhtenä valintoihin vaikuttavista tekijöistä on myös Timberwisen laatusertifikaatit, joissa ekologiset arvot näkyvät. Lisäksi tuotteille on myönnetty allergiatunnus. Myös lattiavalintaan vaikuttaa palvelun laatu ja siinä Porin Jalopuuparketti onnistui erinomaisesti.








Lopullista valintaamme emme kuitenkaan ole vielä tehneet, mutta lattiapäätöksemme ajattelimme kuitenkin lukita ennen kuin muita suuria hankintoja, keittiö mukaanlukien, tehdään. 






Valinnat ja kompromissit, noi samanaikaisesti niin ihanat ja kamalat asiat, ovat välietappina kohti päämääräämme.
Pienin askelin kohti kaunista kokonaisuutta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti